Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

„Delte şi Zone Umede”, un simpozion marca „INCDDD” la Tulcea „Delte şi Zone Umede”, un simpozion marca „INCDDD” la Tulcea
Marţi, 19 mai 2015, Sala „Mihail Kogălniceanu” din cadrul Consiliului Județean a găzduit  deschiderea celei de-a 24-a ediții a Simpozionului „Delte și Zone Umede”,... „Delte şi Zone Umede”, un simpozion marca „INCDDD” la Tulcea

Marţi, 19 mai 2015, Sala „Mihail Kogălniceanu” din cadrul Consiliului Județean a găzduit  deschiderea celei de-a 24-a ediții a Simpozionului „Delte și Zone Umede”, eveniment organizat de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare Delta Dunării Tulcea. Din partea Consiliului Județean Tulcea, la deschiderea lucrărilor a luat parte vicepreședintele Vasile Strat, care a ținut să le transmită celor prezenţi un mesaj călduros atât la adresa evenimentului și a tematicii abordate, cât și cu prilejul împlinirii recente de către INCDDD a 45 de ani de activitate.

„Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Delta Dunării ne-a creat şi-n acest an marea oportunitate de a întâlni la Tulcea un însemnat număr de cercetători, somităţi în domeniu, din ţară şi din străinătate,  pentru a dezbate probleme importante de mediu, cum ar fi biodiversitatea şi conservarea naturii, factorii de mediu, reconstrucţia ecologică şi impactul antropic, resursele naturale vegetale şi animale, probleme cu care, din păcate, ne confruntăm şi noi, la nivelul zonei în care locuim, şi pentru care ne exprimăm speranţa să găsim sau, dacă nu, măcar să întrevedem soluţii. Totodată, profit de acest prilej pentru a vă felicita, domnule director general Marian Tudor,  pentru cei 45 de ani de activitate pe care INCDDD i-a sărbătorit la începutul acestei luni, o activitate prolifică, cu rezultate mai mult decât răsunătoare, atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional. Martore în acest sens sunt numeroasele acreditări pe care INCDDD le-a dobândit până în prezent în cadrul unor organisme internaţionale de profil” , a declarat cu acest prilej vicepreşedintele Consiliului Judeţean, domnul Vasile Strat.

Evenimentul s-a mai bucurat de prezenţa prefectului Marin Bădiţă, a preşedintelui ADI ITI „Delta Dunării”, Florin Hriţcu, precum şi de cea a foştilor directori ai INCDDD, prof. dr. Marian Traian Gomoiu, membru al Academiei Române, dr. ing. Grigore Baboianu şi dr. ing. Romulus Ştiucă, personalităţi marcante în dezvoltarea institutului de la înfiinţare, în 1970, până în prezent.

Pe parcursul celor trei zile de desfăşurare, la lucrările simpozionului participă  numeroşi cercetători, din 11 țări, printre care se regăsesc Senegal, India sau Turcia. Simpozionul se desfăşoară, ca de obicei, pe patru secțiuni, acoperind domenii de cercetare precum: biodiversitatea și conservarea naturii, factorii de mediu, reconstrucția ecologică și impactul antropic, resursele naturale vegetale şi animale, aspecte socio-economice, sistemul geografic informațional și modelarea sistemelor hidrologice.

Evenimentul se încheie joi, 21 mai, cu o aplicaţie tematică în Delta Dunării.